Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls “Laba Daba" šogad norisināsies 12.-14.jūlijā

Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls “Laba Daba" šogad norisināsies 12.-14.jūlijā

Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls “Laba Daba” norisināsies jau četrpadsmito reizi, šoreiz neierastā laikā no 12. līdz 14. jūlijam. Uz festivāla piecām skatuvēm uzstāsies gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķi, teātra, dejas un performanču mākslinieki. Norises vieta – tā gan paliek nemainīga – Cēsu novadā, Līgatnes pagastā, Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā “Ratnieki”. Būtiski, ka “Laba Daba” ir vienīgais lielais mūzikas festivāls, kas norisinās ārpus pilsētvides un piedāvā brīvdienas pie dabas, skaistā Gaujas Nacionālā Parka teritorijā.

Uz “Laba Daba” skatuvēm šogad uzstāsies vairāk nekā piecdesmit mūziķu, apvienību un dīdžeju, būs baudāma spilgta mākslas programma, kā arī darbosies amatnieku tirdziņš, radošās darbnīcas, viesosies festivāla apmeklētājiem jau iemīļotais mini Zoo “Dzīvo Sapņu Dārzs”, norisināsies sporta spēles un daudz kas cits. Jāuzsver, ka festivāls piedāvā programmu visām paaudzēm - kā lieliem, tā maziem.

Jau šobrīd ir izziņota plaša un krāsaina mūzikas programma, kas drīzumā vēl tiks papildināta. Ārvalstu mākslinieku sarakstā ir vieni no pieprasītākajiem elektroniskās mūzikas izpildītājiem – grupa “GusGus”. Viņi savu darbību uzsāka 1995. gadā, kad iznāca viņu pirmais albums “Gus Gus”, līdz šim izdoti 12 albumi, teju 40 singli un video. “GusGus” savā mūzikā atklāj plašu eksperimentālu, inteliģentās deju mūzikas pasauli, apvienojot dažādus virzienus sākot no triphop, tehno un house. “GusGus” arī veidojuši remiksus Bjorkai, “Depeche Mode”, “Moloko”, “Sigur Ros” un citiem pasaulē labi zināmiem māksliniekiem.

Ārzemju mūzikas programmai pievienojas aktuālais reggae kolektīvs “Mungo’s Hi Fi” no Lielbritānijas, enerģiskā apvienība “Abeneko & The Positive Mind” no Tanzānijas, duets Ashraf Sharif Khan & Viktor Marek no Pakistānas, kuri apvieno tradicionālās sitāras skaņas ar elektronisko mūziku, kā arī mākslinieks BaWN no Ukrainas, kurš uz “Laba Daba” skatuves kāps ar grupu un īpaši radītu programmu.

Pašmāju mūziķus pārstāvēs tādas spilgtas apvienības kā “Laika Suns”, “Dzeltenie Pastnieki”, “Rīta stienis”, “Jakob Noiman Festival Band”, “Voiceks Voiska”, “Inokentijs Mārpls”, “Baložu pilni pagalmi”, “Nostra”, “All Day Long”, “Depustūtes”, mūziķe Elizabete Balčus, kā arī pavisam jauns, taču pieredzējušu mūziķu projekts “Dīkstāve”. Būs klausāma arī postfolka apvienība “Jauno Jāņu orķestris” un “Zāle”, turbofolka vienība “Oranžās brīvdienas”, perkusionisti “Zemedunn”, folkloras apvienība “Ogas”, rokgrupas “Krāsa”, “Lapsene” un “Vecās mājas”, Latvijas Universitātes koris “Dziedonis”, dzejas un mūzikas saspēles duets Marija Luīze Meļķe un Edgars Rubenis, kā arī Ufo ar muzikālu stāvizrādi.

Lielajā šķūnī jeb uz “Suņa” skatuves plānota plaša teātra, dejas izrāžu un performanču programma, savukārt filmu programma notiks “Kino zālītē” sadarbībā ar Rīgas starptautisko īsfilmu festivālu “2Annas”, būs skatāms īpaši piemeklēts tematisko īsfilmu maratons. Neiztrūkstoši festivāla centrālajā laukumā būs LR6 - LU Radio NABA skatuve un tiešraides studija 36 stundu garumā.

Festivāls šogad īsteno vēl pieejamāku biļešu tirdzniecības praksi – ģimenēm draudzīgas cenas. Pieejamas ir gan pusaudžu, gan studentu biļešu kategorijas. Kā ierasts, bērniem līdz 13 gadiem ieeja ir bez maksas un visiem biļešu īpašniekiem dzīvošana telšu pilsētiņā, kas iekārtota plašā ābeļdārzā ir bez papildus maksas.

Festivāla skatuvju programma un paralēlo norišu klāsts tiks regulāri papildināts un būs skatāms www.labadaba.lv un festivāla sociālo tīklu platformās. Biļetes iespējams iegādāties tiešsaistē: https://www.labadaba.lv/biletes

Festivālu nemainīgi organizē Pilna servisa pasākumu aģentūra “Pareizā Ķīmija” un Radio NABA.

“Labu Dabu” atbalsta Cēsu novada pašvaldība.

Datums: 2024. gada 15. maijs
gtag('config', 'G-YL58XLKND2');