Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Cēsīs atvērts Ukrainas atbalsta info centrs

 

Pirmdien, 14.martā, Cēsīs, Jāņa Poruka ielā 8 atvērts Ukrainas atbalsta info centrs, kurā Ukrainas kara bēgļiem būs iespējams uzzināt par dažāda veida valsts un pašvaldības piedāvāto palīdzību, kā arī vietējiem iedzīvotājiem par atbalsta iespējām Ukrainas kara bēgļiem (turpmāk bēgļi).

Centrā tiks nodrošināta bēgļu reģistrācija, tiks sniegta nepieciešamā informācija vīzu un uzturēšanās atļauju saņemšanai.

Atbalsta info centrā brīvprātīgie sniegs konsultācijas par pašvaldības sociālo palīdzību un pabalstiem, atbalstu mājokļa nodrošināšanā, nodarbinātību, bērnu izglītības iespējām, sarunvalodas apguvi. Tāpat info centrā būs pieejama informācija par plānotajiem ģimeņu atbalsta pasākumiem.

Aicinām pieteikties brīvprātīgos darbam centrā ŠEIT.

Lai varētu ilglaicīgi uzturēties un strādāt Latvijā, Ukrainas pilsoņiem jāsaņem ilgtermiņa vīzas. Tām var pieteikties šajā pašā ēkā esošajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Cēsu filiālē. Plašāka informācija par vīzas saņemšanu ŠEIT.

Informācija par centra darbību pa tālruni 26377658. Cēsu novada pašvaldības Ukrainas bēgļu krīzes 24/7 tālrunis 26122098.

Atgādinām, ka 10.marta ārkārtas Cēsu novada domes sēdē deputāti lēma par virkni atbalsta pasākumiem kara bēgļiem no Ukrainas. Tāpat paredzēts atbalsts Cēsu novada iedzīvotājiem, kuri uzņem ukraiņus sev piederošā īpašumā. Vairāk lasi ŠEIT.

 

 

Datums: 2022. gada 14. marts
gtag('config', 'G-YL58XLKND2');