Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Iedzīvotāju aptauja par Lielstraupes pils tālāko attīstību

Aicinām ikvienu, kas vien kādreiz savu acu skatu pievērsuši Lielstraupes pilij, aizpildīt aptaujas anketu, kas palīdzēs virzīt pils tālāko attīstību. Ir pienācis brīdis, kad jāizšķiras pils liktenim. Svarīgs ir ikviena viedoklis. 

Anketa atrodama šeit. 

Kas notiks ar Lielstraupes pili? Tā bieži taujā gan straupieši, gan apkārtnes iedzīvotāji, gan novada viesi. Slimnīca pilī vairs nedarbojas, taču pils turpmākais liktenis joprojām nav zināms. 

Pārgaujas novada pašvaldība, pēdējos četrus gadus rūpējoties par pils uzturēšanu, ir darījusi labāko, kas bijis tās spēkos, lai novērstu turpmāku ēkas bojāšanos. Tomēr ir pienācis brīdis, kad bez nopietniem ieguldījumiem 13. gs. ēku saglābt neizdosies. Tagad jaunajai Cēsu novada pašvaldībai ir jārod skaidras atbildes uz jautājumiem: kā piesaistīt investīcijas un turpmāk nodrošināt pils ikdienas uzturēšanu? Kā iedot senajai ēkai un parkam jaunu dzīvību? 

Šā gada janvāra beigās domes sēdē pirmo reizi tiks skatīts jautājums par iespējamo Lielstraupes pils pārņemšanu pašvaldības īpašumā. Tomēr šāda svarīga lēmuma virzībai nepieciešams iedzīvotāju atbalsts. 

Tāpēc Cēsu novada pašvaldība lūdz ikvienu, kura rokās nonākusi šī anketa, aizpildīt to līdz 23. janvārim, tādējādi ar savu līdzdalību sekmējot atbilstošākā un pamatotākā lēmuma pieņemšanu. 

Ja ir kas sakāms un to neizdodas iekļaut anketas apjomā, lūdzu, droši zvaniet vai rakstiet Cēsu novada Pārgaujas apvienības pārvaldes tūrisma organizatorei Rudītei Vasilei, tālr. 29464946, e-pasts: rudite.vasile@pargaujasnovads.lv.

Datums: 2022. gada 6. janvāris
gtag('config', 'G-YL58XLKND2');