Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Jūnijā aktualitātes Līgatnes apvienības pārvaldē

Vēršam uzmanību - no 6. jūnija līdz 19. jūnijam būs slēgta Līgatnes apvienības pārvaldes kase.
Savukārt Līgatnes pilsētas bibliotēka no 27. jūnija līdz 15. jūlijam būs slēgta darbinieku atvaļinājumu dēļ.
 

Jauni vadītāji 

Par Cēsu novada Augšlīgatnes pirmsskolas izglītības iestādes “Zvaniņi” iestādes vadītāja pienākumu izpildītāju uz laiku iecelta izglītības un jaunatnes lietu speciāliste Dace Bērziņa  

Par pašvaldības aģentūras "Līgatnes Kultūras un tūrisma centrs" direktora pienākumu izpildītāju uz laiku iecelta Tūrisma informācijas centra vadītāja Santa Jermičuka. 

Par atkritumu izmešanu neparedzētā vietā pienākas sods 

Pēc Lielās talkas diemžēl vērojama novēlota vēlme atbrīvoties no savā īpašumā uzkrātiem lielgabarīta, būvniecības un citiem atkritumiem. Daudzdzīvokļu ēku un pašvaldības atkritumu laukumos vēl joprojām tiek novietoti jauni atkritumi (būvgruži, mēbeles, celtniecības atkritumi). 

Atgādinām, ka šāda darbība nav atļauta un ir administratīvi sodāma. Atgādinām, ka SIA ZAAO no privātpersonām, uzrādot personas identitāti apliecinošu dokumentu, gada laikā bez maksas pieņem vienu komplektu automašīnu riepu, kuru diametrs ir līdz 1,4 metriem. 

Pastaigu taku remontdarbi  

Par tuvas un tālas apkārtnes iedzīvotāju iecienītu galamērķi brīvdienu izbraukumiem dabā kļuvusi Līgatnes papīrfabrikas ciemata kultūrvēsturiskā tūrisma taka. Koka konstrukcijas sasniegušas sava kalpošanas mūža nogali, un pakāpeniski jāsāk to atjaunošana. Šovasar plānoti apjomīgi remontdarbi. 

Lūdzam iedzīvotājus un Līgatnes pilsētas viesus būt uzmanīgiem, izturēties ar izpratni, ja kāds taku posms remontdarbu laikā būs slēgts. Lūdzam arī ziņot par pamanītiem koka konstrukciju defektiem Līgatnes apvienības pārvaldes atbildīgajiem darbiniekiem vai izmantojot Cēsu novada mobilo aplikāciju "Cēsu novads". 

PROJEKTU AKTUALITĀTES 

Augšlīgatnē kļūs gaišāks 

Sākta ielu apgaismojuma komunikāciju izbūve Dārza, Krasta, Pļavas un Ķiršu ielā Augšlīgatnē. Vērīgākie iedzīvotāji būs pamanījuši, ka paralēli SIA "Farad" veiktajiem elektrolīniju pārbūves darbiem Augšlīgatnē ielas malās parādās jauni ielu apgaismojuma gaismekļu balsti. Kopumā plānots uzstādīt 41 jaunu gaismekli. Līdz ar to jārēķinās ar īslaicīgiem ielu apgaismojuma darbības pārtraukumiem. 

Lai nesamazinātu iedzīvotāju komfortu un drošību diennakts tumšajā laikā, elektroapgādes pārslēgšana uz jaunajām ielu apgaismojuma līnijām notiks pakāpeniski, pēc katra posma izbūves. 

Atjaunota bērnudārza fasāde 

Līgatnes pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes ēka Gaujas ielā 7 iemirdzas jaunās krāsās. Vēsturiskie, atjaunotie un no jauna izgatavotie dekoratīvie elementi atdevuši ēkai vēsturisko diženumu. Pakāpeniski atjaunotajā mājvietā atgriežas arī restaurētās logu vērtnes. Ēkas jumts rūpīgi nosiltināts, uz tā ieklāts dakstiņu segums. Pirmajā stāvā vairumā telpu ieklātas jaunas, energoefektīvas dēļu un parketa grīdas. 

Šovasar vēl ap ēku jāizbūvē lietus ūdens novadīšanas sistēma, lai novērstu tā krāšanos pie ēkas pamatiem. Ēkas iekštelpās plānoti kosmētiskie remontdarbi. 

Turpinās Gaujas ielas pārbūves darbi Līgatnē 

Līgatnē, Gaujas ielā, turpinās gājēju ietves atjaunošana. Uzstāda betona apmales un ūdens novadīšanas sistēmu. Pēcāk sakārtos ielas sākuma posmu, kur vecais asfalta segums demontēts pilnā apjomā.


KULTŪRAS AKTUALITĀTES:

  • Jūnijā Līgatnes pagasta bibliotēkā norisināsies “Iedvesmas izstāde”, kurā apskatāmi vietējo mākslinieču, rokdarbnieču darbi. 
  • 21.jūnijā Līgatnē notiks "Saulgriežu svētki".

 

 

Datums: 2022. gada 1. jūnijs
gtag('config', 'G-YL58XLKND2');