Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Lieldienu pasākumi Līgatnē un Cēsu novadā

Šajā nedēļas nogalē Cēsu novadā norisināsies raibi Lieldienu pasākumi, kuros būs iespēja radoši darboties, spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas, dziedāt, lustēties un nodoties sportiskām aktivitātēm.

Lieldienu noskaņas gūstiet dodoties pavasarīgās pastaigās, jo pilsētas un pagasti jau saposušies pavasara saulgriežu svinībām.


Līgatnē

Līgatnē 17.aprīlī Lieldienu aktivitātes "Lieldienu zaķim pa pēdām”. Līgatnes tūrisma un informācijas centrā no plkst.11.00 līdz plkst.17.00 iespējams saņemt uzdevumu lapu. Izpildot vismaz sešus uzdevumus, bezmaksas ielūgums uz "Dziedošās Cibriču ģimenes koncertu" Līgatnes Kultūras nama skvērā.

Līgatnes Kultūras nama skvērā 17.aprīlī, plkst.17.00 koncerts un iepazīšanās ar Cibriču zaķu ģimeni! Lieldienu dziesmu spēle “DZIEDOŠĀS ZAĶU CibRiču ĢIMENES KONCERTS” skanēs nedzirdētas un populāras dziesmas par zaķiem, kuru melodijas atpazīs un varēs dungot līdzi ikviens. Koncertā piedalīsies: aktieris Māris Zabarovskis, operdziedātājs Juris Jope, operdziedātāja Baiba Renerte, jaunā dziedātāja Anna Leite un pianists Anatolijs Livča

 

Cēsīs un Vaivē

No plkst.11.00 Maija parkā būs iespēja izvizināties ar zirdziņu.

Rožu laukumā un Cēsu pils parkā būs iespēja kārtīgi izšūpoties.

17.aprīlī no plkst.13.00 līdz plkst.16.00 Rožu laukumā kopā ar Zaķi un Rudo Lapsu varēs piedalīties tradicionālajā olu ripināšanā un citās spēlēs. Būs radošā darbnīca mazajiem, čaklajiem pirkstiņiem un Olu foto medības. Uzstāsies Cēsu Bērnu un jauniešu centra popgrupa "Vizbulēni" un citi dziedošie Cēsu bērni. Līdzi jāņem krāsotas olas.

Vaives tautas nams "Kaķukrogs" 18.aprīlī, plkst.11.00 aicina uz kopā būšanu, Lieldienu tradīcijām, ticējumiem un rotaļām kopā ar pasākuma vadītāju. Piedalīsies sieviešu vokālais ansamblis "Tieši tāpēc" un tautas deju kolektīvs "Vaive".

Sestdien, 16.aprīlī Lieldienu volejbola turnīrs (pro klase) Ukrainas atbalstam. Turnīrs norisināsies Cēsu sporta kompleksā no plkst.10.00 līdz plkst.19.00.

Sestdien, 16.aprīlī Lieldienu volejbola turnīrs amatieriem Ukrainas atbalstam. Turnīrs norisināsies Cēsu pilsētas sporta namā no plkst.10.00 līdz plkst.19.00.


Amatā

Lieldienu lustes 17.aprīlī, plkst.12.00 Skujenes Tautas namā. Līdzi laba oma un krāsotas olas!

Lieldienu pasākums bērniem "Oliņ boliņ…" pie Amatas kultūras centrā 17.aprīlī, plkst.15.00.

Kristus augšāmcelšanās svētku koncerts 17.aprīlī, plkst.15.00 Zaubes Ev. lut. baznīcā.

Lieldienu izrāde "Gliemezīša piedzīvojumi" un jautras spēles kopā ar Lieldienu zaķi 17.aprīlī, plkst.16.00 Zaubes kultūras namā. Līdzi jāņem krāsotas olas.

 
Pārgaujā

Straupes baznīcā Lieldienu Dievkalpojums 17.aprīlī, plkst.9.00 kopā ar Straupes jaukto kori.

Lieldienu tirdziņš ar olu krāsošanu, ripināšanu, šūpošanos 17.aprīlī no plkst.11.00 līdz plkst.15.00 Straupes Zirgu pastā.

Lieldienu lustes pie Rozulas tautas nama 17.aprīlī, plkst.12.00. Koncerts ar vokālo ansambli "Pārgaujas lakstīgalas" un SDK "Munsturis", pēc koncerta dažādas aktivitātes gan lieliem, gan maziem. Lai uzturētu sacensību garu, veiklākajiem un atjautīgākajiem dažādas saldas balviņas.

Rozulas Tautas nams 17. aprīlī, plkst.21.00 aicina uz Lieldienu balli kopā ar grupu "Tandēms trijatā".

Ungurmuiža gaidīs ciemos 17.aprīlī! Muižas parkā olu krāsošana, ripināšana, restorāna pankūku galds un citi gardumi, muižas zaķi un šūpoles! Ungurmuižā – muzeja apskate un Elīzas Kleines Šablinskas personālizstāde "Ēdene".


Priekuļos

Lieldienu svinēšana Veselavā 17.aprīlī no plkst.12.00 līdz plkst.15.00. Kopīga olu krāsošana, rotaļas, olu ripināšana, zīmēšanas konkurss, ekskursija seno lietu kambarī, rokdarbu izstāde un vizināšanās zirgu pajūgā. Plkst.16.00 svētku uzvedums "Pīlēns Tims".

Mārsnēnu tautas nams 18.aprīlī, plkst.13.00 aicina piedzīvot Lieldienu brīnumus! Ieeja: krāsota Lieldienu ola.

Par Lieldienu notikumiem, piedzīvojumiem un arī tradīcijām varēs uzzināt 18.aprīlī, plkst.11.00 Liepas kultūras namā. Pasākumā uzstāsies amatierteātris "Krams" ar izrādi "Kas dēj olas Lieldienās?", kā arī bērnu deju kolektīvs "Dālderīši", kas priecēs ar latviešu tautas deju! Pasākuma laikā būs iespējams krāsot un ripināt olas, kā arī piedalīties citās Lieldienu aktivitātēs.

Pirmdien, 18.aprīlī no plkst.11.00 līdz plkst.14.00 Priekuļos, Sporta birzītē, notiks Lieldienu lustes.
Tajā visus Pavasara svētku svinētājus gaidīs Zaķīte Bella. Varēs ripināt olas, spēlēt dažādas spēles, piedalīties olu skaistumkonkursā, vērot iluzionista šovu, kā arī aplūkot krāsainus trušus.
Dancos Bērnu deju kolektīvs "Tūgadiņš", skolotāji Mārtiņš Jurciņš, Evija Bišere un Rudīte Jurciņa.
Līdzi jāņem krāsota ola.


Jaunpiebalgā

Animācijas filmu programma "Zelta Lieldienas" 16.aprīlī, plkst.11.00 Jaunpiebalgas kultūras namā.

Muzikāla Lieldienu izrāde bērniem "Otiņas un Krāsiņas Lielā diena" 17.aprīlī, plkst.14.00 tirgus laukumā "Zem Ķenča cepures”.

Lieldienu Jampadracis 18.aprīlī, plkst.15.30 pie Zosēnu kultūras un sabiedriskā centra. Pasākumā būs krustvārdu mīklas orientēšanās aktivitāte, mini izrāde, rotaļas, Lieldienu rituāli, putnu būrīšu apgleznošana.


Vecpiebalgā

Lieldienu volejbola turnīrs 16.aprīlī Vecpiebalgas vidusskolas sporta zālē. Reģistrācija no plkst.10.30 līdz plkst.10.45. Komandu izloze. Sīkāka informācija, zvanot pa tālr. 28204453.

Kaives muižas parkā 17.aprīlī, plkst.11.00 Saules tuvošanās svētku svinības – olu krāsošana un ripināšana, šūpošanās un olu meklēšana un citi pārsteigumi. Būs mājdzīvnieku izstāde.

Taurenes "Nēķena" muižas parkā 17.aprīlī no plkst.13.00 līdz 15.00 Lieldienu Zaķu lustes – atrakcijas, rotaļas, olu meklēšana - ripināšana, burbuļu balle, dejas Dj Gunchs pavadījumā.

Lieldienu balle Vecpiebalgas kultūras namā 17.aprīlī no plkst.22.00 līdz 03.00. Spēlēs grupa ”TirkizBand”. Galdiņu rezervācija, zvanot pa tālr. 26493591.

Datums: 2022. gada 17. aprīlis
gtag('config', 'G-YL58XLKND2');