Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Nedēļas nogales pasākumi Cēsu novadā 13.05.- 15.05.

Sestdien, 14.maijā, muzeji visā Latvijā aicina uz ikgadējo Muzeju nakti, kad klātienē un bez maksas ārpus darba laika būs iespēja apmeklēt muzejus un citas kultūrvietas visā Latvijā. Arī Cēsu novada muzeji šajā datumā uzņems ik vienu interesentu. Ar Muzeju nakts aktivitātēm iepazīsties ŠEIT.


IZSTĀDES

Līdz maija vidum Cēsīs turpinās "Mākslas dienas 2022". Mākslas dienu ietvaros aplūkojamas vairākas izstādes - Cēsu Vēstures un mākslas muzejā, Cēsu Izstāžu namā, Pasaules latviešu mākslas centrā, Koncerzāles "Cēsis" mākslas galerijā un Cēsu Kultūras biedrībā "Harmonija". Izstāžu sarakstu aplūko ŠEIT.

Vaives Tautas namā apmeklētājiem ir iespēja apskatīt lietišķās mākslas studijas "Vaives Amatu māja" izstādi.

Drabešu muižas Amatu mājā apskatāmi ādas apstrādes pulciņa dalībnieku projekta "Ādiņ, nāc mājā!" darbi.

Veselavas muižā apskatāma mākslinieka Andra Kadiķa gleznu izstāde.

Amatas pagasta Ģikšu bibliotēkā skatāma Edvīna Šekava fotogrāfiju izstāde "Ģikši visos gadalaikos".

Jaunpiebalgas kultūras nama izstāžu zāle ''Velves'' apskatāma Egila Johansona gleznu izstāde "Cita terapija".

Cēsu Izstāžu namā apskatāma Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma izglītojamo darbu izstāde. Izstādē eksponēti Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma izglītības programmu Apģērbu dizains un Mēbeļu dizains izglītojamo darbi.

Zeit mākslas telpā, Līgatnē apskatāma Baibas Feoktistovas gleznu izstāde "Ziedu Safari". Izstādē apskatāmi mākslinieces jaunākie darbi, kas radīti laika posmā no 2021.- 2022.gadam.

Mākslas cienītāji un ikviens cits interesents aicināts aplūkot Elīzas Kleines – Šablinskas mākslas darbu izstādi Raiskuma pagasta "Ungurmuižā".


PIEKTDIENA

Plkst.14.00 uz Mātes dienas pasākumu aicina Zaubes kultūras nams. Programmā uzvedums "Pasaka par Sprīdīti". Uzstāsies Zaubes k/n 1. – 4.deju kolektīvs, lomās Zaubes pamatskolas skolēni un skolotāji. 

Plkst.18.00 Jaunpiebalgas kultūras nams aicina uz Gio Saules 90 gadu jubilejas koncertu "Kalendāra lapas". Koncerts veltīts ukraiņu tautas atbalstam.

Plkst.19.00 Koncertzālē "Cēsis" Arstarulsmirus koncertsērija "Skatu punkti". Koncertā būs dzirdami pavisam jauni skaņdarbi no albuma "Skatu punkti", kā arī dziesmas, kuras tapušas periodā, kad mūziķis uzstājies ar skatuves vārdu Gustavo.

Plkst.20.00 Kaives kinozāle aicina uz režisora Matīsa Kažas latviešu vesternu "Kur vedīs ceļš...".

Plkst.20.00 Zeit radošajā kvartālā balle visai ģimenei ar grupu "Galaktika".

Plkst.20.00 Cēsu pilsētas stadionā LČ futbolā 3.līga. Laukumā tiksies FK Cēsis un FK Madona.

Plkst.21.00 Mākslas telpā Mala Dj vakars ar Kalvi Amantovu.

Plkst.22.00 Fonoklubs aicina uz Jāņa Kreičmaņa stand- up komēdiju "Liels puika".


SESTDIENA

No plkst.9.00 līdz 14.00 Jaunpiebalgas tirgus laukumā "Zem Ķenča cepures" norisināsies Pavasara tirgus.

Plkst.12.00 Ģimenes dienas pasākums Mārsnēnu tautas namā. Būs radošas aktivitātes, mūzikas skaņas un ziepju burbuļi.

Plkst.16.00 Amatas kultūras centrā viesos Lielvārdes Pensionāru biedrības senioru teātris "Paši" ar izrādi R. Blaumanis "Indrāni".

Plkst.17.00 Liepas kultūras nams ielūdz uz Ģimenes dienas koncertu. Koncertā dejos bērnu deju kolektīvs "Dālderīši" un kolektīva draugi.

Plkst.19.00 Zeit radošais kvartāls aicina uz Olgas Rajeckas skaistāko dziesmu koncertu "Ar savādu smaidu".

Plkst.19.00 Straupes Tautas nams aicina uz Māras Hornas viencēlienu "Biznesa sievietes nedienas" Straupes pagasta amatierteātra "Sapņojums" aktieru sniegumā.

Plkst.19.00 Cēsu pilsētas stadionā LČ futbolā 2.līga. FK Priekuļi pret Gauja.

No plkst.20.00 līdz plkst.24.00 Krodziņš "Glendeloka" aicina uz muzikālu deju vakaru kopā ar grupu "Muiža".


SVĒTDIENA

No plkst.10.00 līdz plkst.15.00 Straupes Zirgu pastā norisināsies Slow Food Straupe lauku labumu tirdziņš.

Plkst.11.00 biedrība "Ota dabā" aicina ikvienu uz izzinoši radošo pārgājienu Rūcamavota apkārtnē. Aicināts tiek ikviens, kuram patīk būt dabā, to izzināt un apzināt un bez priekšzināšanām mākslā un bioloģijā.

No plkst.11.00, svinot Starptautisko Ģimenes dienu, visas dienas garumā cēsnieki un pilsētas viesi kopā ar ģimenēm aicināti piedalīties dažādās aktivitātēs, meistarklasēs, orientēšanās spēlē, kā arī baudīt koncertus.

No plkst.12.00 līdz plkst.17.00 Cēsīs, Rožu laukumā jau otro reizi norisināsies ēdienu tirdziņš "Pavasara garšas Cēsīs", kas apvienos piecus ēdināšanas uzņēmējus, kuri cēsniekus un pilsētas viesus cienās ar gardām un kvalitatīvām maltītēm.

No plkst.13.00 līdz plkst.15.30 omulīgā kafejnīcas Mala atmosfērā būs iespēja apgūt un praktizētu komunikācijas rīkus meistarklasē "Please understand me!" jeb "Lūdzu saproti mani!"

Plkst.13.00 Vidzemes Radošie stropi aicina iepazīties ar saviem jaunajiem ukraiņu kaimiņiem jaukā darbīgā atmosfērā, mācoties jaunas prasmes mezglošanas meistarklasē.

Plkst.15.05 vēsturiski romantiskajā Straupes Zirgu pastā pulcēsies Latvijas labākie vīndari, lai atklātu nu jau sesto pēc kārtas "Latvijas augļu un ogu vīna skati 2022".

Plkst.16.00 Cēsu pilsētas stadionā LČ futbolā 1.līgas sievietēm. FK Sigulda pret Daugavpils BFC.

Plkst.18.00 Priekuļu kultūras namā notiks bērnu tautas deju kolektīva "Tūgadiņš" koncerts "Pavasaris. Māmiņa. Un es.". Dejotāji būs sagatavojuši noslēpumu pilnus sveicienus savām mīļajām māmiņām – gan video, gan deju formātā.


Priekuļu pagasta bibliotēka līdz 29.maijam aicina apskatīt "Dzejas Saulespuķu taku" pļavā pie Sabiedriskā centra Raiņa ielā 8. Priekuļu vidusskolas pirmo klašu skolēni ierunājuši priekulietes Līgas Rimšas-Eglītes dzeju no grāmatas "Saulespuķe". Noskenējot kvadrātkodus, klausītājam ir iespēja noklausīties audio ierakstu, kā arī lasīt subtitrus. Taku veido 16 saulespuķes.

Latvijas investīciju un attīstības aģentūra organizē akciju "Apceļosim Latvijas pilis un muižas". Akcijas ietvaros aicinām iepazīt Cēsu novada pilis un muižas - Nēķena muižu, Lielstraupes pili, Ungurmuižu, Dzērbenes pilsmuižu, Vecpiebalgas muižu un Veselavas muižu. 


Plašāka informācija par pasākumiem: pasakumi.cesis.lv.

Pirms došanās uz pasākumu, pārliecinies par pasākuma norises izmaiņām oficiālajās pasākumu tīmekļa vietnēs!

 

Datums: 2022. gada 13. maijs
gtag('config', 'G-YL58XLKND2');