Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Līgatnes jaunieši var pieteikties darbam vasaras brīvlaikā


Cēsu novada Līgatnes apvienības pārvalde aicina Līgatnes pilsētā un Līgatnes pagastā deklarētos jauniešus vecumā no 13 līdz 18 gadiem pieteikties apmaksātam darbam vasaras brīvlaikā no 1.jūnija līdz 31.augustam. Jauniešu vasaras nodarbinātības pasākumi ir iespēja praktiski sagatavoties, lai paaugstinātu konkurētspēju darba tirgū, apgūt nepieciešamās pamatprasmes un iemaņas dažādu darbu veikšanā.

Lai pieteiktos nodarbinātības pasākumiem vasaras brīvlaikā, no 1. līdz 30.aprīlim pārvaldē (Nītaures ielā 6, Augšlīgatnē, pastkastītē “Iesniegumi”, 1.stāvā) jāiesniedz rakstisks iesniegums un ārsta izziņa, kurā norādīts, ka jaunietim atļauts strādāt algotu darbu. Iesnieguma forma atrodama mājas lapā sadaļā “Iesniegumi, veidlapas”.Ja skolēns ir nepilngadīgs, tad ieniegumu aizpilda un iesniedz skolēna vecāks. Ar “Noteikumiem par kārtību, kādā organizējami jauniešu (vecumā no 13 līdz 18 gadiem) nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā Līgatnes novadā" (2019. gada 28. februāra domes lēmums, protokols Nr. 2)” var iepazīties spiežot uz saites.

Būtiski zināt, ka:

  • Jaunietim tiek dota iespēja strādāt mēnesi;
  • Atbilstoši Darba likumam, nodarbinātības pasākumos iesaistītie jaunieši, kuru dzīvesvieta deklarēta Līgatnes pilsētā vai Līgatnes pagastā un kuri mācās vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādēs, strādā:
    • no 13 līdz 14 gadiem – ne vairāk kā 4 stundas dienā un 20 stundas nedēļā;
    • no 15 līdz 17 gadiem – ne vairāk kā 7 stundas dienā un 35 stundas nedēļā;
    • no 18 gadiem – ne vairāk kā 8 stundas dienā un 40 stundas nedēļā.
  • Jauniešiem no 15 gadu vecuma obligāta prasība – derīgs personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte).

Jauniešu ievērībai!

Saprotot, ka visiem nebūs iespēja nodrošināt darbu jūnijā un jūlijā, var tikt piedāvātas darba iespējas arī augustā. Cēsu novada Līgatnes apvienības pārvalde patur tiesības veikt darba vietu sadali, ņemot vērā darba devēju pieprasījumu.

Nodarbinātības pasākumi jauniešiem vasarā Līgatnes pilsētā un Līgatnes pagastā tiks organizēti, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības.

Kontaktpersona jautājumu gadījumā: Dace Bērziņa, izglītības un jaunatnes lietu speciāliste, tālr.nr. 26866855

 

Dace Bērziņa

Cēsu novada Līgatnes apvienības pārvaldes

izglītības un jaunatnes lietu speciāliste

 

 

 

 

 

Datums: 2022. gada 31. marts
gtag('config', 'G-YL58XLKND2');